Steam började som en kul idé redan 1999…

…men det blev inget av det då. Jag (Pernilla) fortsatte att jobba som frilansande designer, men 2006 började idén skava och jag har alltid haft ett stort matintresse.

I april 2007 öppnades den lilla, lilla dörren till det ännu mindre Steam som jag trodde att jag skulle klara av att driva helt själv. Vet inte riktigt hur jag tänkte! Jag har/hadde ju dessutom målsättningen att öppna tio stycken.

De första veckorna var kaotiska, tror nästan att om jag själv hade kommit dit och ätit den tiden så kanske jag inte hade kommit tillbaka. Serverade okokta nudlar en hel dag t.ex. Vill passa på att tacka alla gäster som fortsatte, och fortfarande fortsätter, att komma.

Simon skulle bara hjälpa mig dom första veckorna så att jag kunde komma igång men han har varit där sen dess och sedan 2009 är han partner i Steam. Nu driver vi Steam tillsammans med våra anställda, som har en stor del i att allt funkar.

Varken jag eller Simon har bott i Asien eller är av asiatiskt ursprung och ingen av oss är kock utan allt vi serverar har hämtat inspiration från olika resor. Från början skulle vi bara ha dumplings och färska vårrullar med massa olika smaker men det tog inte så lång tid och tidiga mornar att lista ut att det mesta av vårrullarna slängdes. Nu har vi satsat mer på våra soppor och grytor men dumplingarna kommer alltid att vara nummer ett.

Det blir inte alltid som det är tänkt från början, men det är det som är spännande.

/Pernilla & Simon