Allt som finns på Steam…

…är vårt eget. Vi köper inga halvfabrikat utan allt tillagas av oss eller åt oss. Alla våra dumplings är tillagade från våra egna recept men det är inte vi som står och fixar ihop dom varje natt. Utan vi har fantastiska medarbetare som gör dom åt oss.

Vi har bestämt oss för att ha så rena smaker som möjligt och försöker att undvika onödiga tillsatser så mycket vi kan. Så dom produkter som har en kort innehållslista, utan en massa E-nummer, i sin innehållsförteckning tycker vi om.

Men så har vi vissa saker som ställer till problem för oss när vi ska bestämma oss för vad som är rätt. Ta till exempel socker. Vi använder inte palmsocker som annars är vanligt i asiatisk mat. Istället skulle vi kunna använda ett vanligt vitt svenskt socker som är kravmärkt och som inte har rest så mycket. Men oraffinerat råsocker smakar så mycket bättre. Då blir problemet istället att socker är något av de mest arbetskrävande produkter som finns att skörda. Därför köper vi fairtrade-socker så att vi vet att dom som har skördat får rätt betalt. Någonstans måste vi ta ett beslut, om vi vill att det ska smaka bra så kanske vi kan lösa det genom att handla rätt fast miljön kanske blir mera påverkad.

Vi kommer att öppna flera STEAM och vi hoppas att det kommer att ge oss möjlighet att påverka med våra inköp. Vi vill att det ska vara så fräscht, närproducerat och rättvist som det bara går. Det hoppas vi att du märker. Men vi ska vara realistiska, vi är ju trots allt inne på asiatisk mat och de flesta av våra basingredienser kommer alla från långt bort i stan.

Det är svårt att ha koll på alla leverantörer. Men vi försöker!

TCB/steam